Citrónovo-makový chlebíček

Oblíbený "Starbucks cake" v bezlepkové variantě.
Na 1 kus:
¼ hrnku mletého máku
½ hrnku rostlinného mléka
1 ½ hrnku bezlepkové mouky
2 lžičky prášku do pečení
1 lžička jedlé sody
½ hrnku cukru
1/3 hrnku kokosového oleje
šťáva a kůra z 1 citronu

Navrch:
moučkový cukr
borůvková marmeláda

Nejprve smícháme všechny suché ingredience a postupně do nich přiléváme mix těch mokrých, dokud nevznikne hladké těsto. Nalijeme do předem vymazané podlouhlé formy a šoupneme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut, ale pro jistotu chlebíček čekujeme špejlí. Hotový vyklopíme na mřížku a před servírováním pocukrujeme nebo pomažeme marmeládou (a jak vidíte, jde i obojí).


Co ty na to?