1.
Do směsi suchých ingrediencí postupně přimícháváme ty mokré tak, aby nám pro začátek vzniklo lepivé těsto. To na pomoučeném vále hněteme a překládáme tak dlouho, dokud není hladké. Mísu vymažeme trochou oleje, těsto do ní vložíme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme nejméně na hodinu kynout (dokud nezdvojnásobí svou velikost).
2.
Těsto znovu prohněteme a vytvarujeme z něj válec (majstři to zkusí takhle). Ten vložíme do olejem vymazané formy, přikryjeme utěrkou a dáme znovu na hodinku kynout.
3.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, chléb pomašlujeme připravenou směsí a dáme cca na 45 minut péct. Poté ihned vyklopíme a dáme vychladnout na mřížku.
Inspirovánou Cuketkou.
19. Únor 2016