1.
Mouku, cukr a sůl promícháme v menší míse. Do směsi následně zapracujeme margarín, aby nám tak vznikla jakási drobenka. Vodu přiléváme podle potřeby až jako poslední. Cílem je dokonale hladké nelepivé těsto, které můžeme následně dobarvit kakaem pro mramorový efekt. Těsto zabalíme do folie a necháme 30 minut odležet v lednici.
2.
Z odpočatého těsta vyválíme asi 3 milimetry silnou placku a pomocí vykrajovátka nebo větší skleničky z něj vykrojíme 4 kolečka. Těmi následně vyložíme tukem vymazané formičky na tartaletky (moje mají průměr asi 7 cm). Korpusy zbavíme všech vzduchových bublin, překryjeme kusem alobalu a pokud nevlastníme cukrářské závaží, vysypeme fazolemi. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15 minut. Poté alobal i fazole odstraníme a pečeme ještě dalších 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
3.
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s margarínem, mlékem a sirupem roztopíme ve vodní lázni. Nakonec smícháme s nasekanými oříšky. Výsledná směs by měla být díky ořechům dost hustá.
4.
Maliny nakrájíme na menší kousky a vyskládáme na vychladlé korpusy. Zalijeme čokoládou, dozdobíme dalšími malinami a necháme ztuhnout v lednici.
Komentáře
Ahoj Lindo, jaký používáš veganský margarín? Já jsem našla jen samé margariny s palmovým olejem..
Pokud se chceš vyhýbat PO, tak zkus nahrazovat kokosovým olejem.. :-)
Dekuju :) A ty se PO nevyhýbáš? Zajímal by mě tvůj názor, co se tohoto tématu týče :-)
Že bych se mu cíleně vyhýbala se říct nedá.