1.
Listové těsto rozválíme, v lepším případě pouze rozmrazíme a rozbalíme. Pomocí velkého vykrajovátka nebo skleničky z něj vykrájíme 8 koleček, které vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech.
2.
Marcipán nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mandličkami nasypeme na připravené těsto.
3.
Hrušky oloupeme, rozkrojíme a potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Ve větším hrnci smícháme vodu s cukrem, vanilkovými semínky a skořicí. Jakmile se cukr rozpustí, přihodíme do hrnce hrušky a přivedeme k varu. Vaříme maximálně pět minut, hrušky by se neměly rozvařit a zůstat spíše tvrdší. Necháme je chvilku vychladnout, lžičkou z nich opatrně vydlabeme bubáky a nožem nařízneme tak, abychom je mohli rozvinout do vějířku.
4.
Hrušky položíme na připravené koláčky s marcipánem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Poté plech vyndáme, koláčky pocukrujeme moučkovým cukrem a šoupneme ještě na 3 minuty pod gril. Vyndáme, necháme chvilku odpočinout a sníme.
Ukradeno z Veganotic.