Hruškové koláčky

Dáte si jich hodně.
Na 8 kusů:
1 balení vegan listového těsta
4 menší hrušky
700ml vody
300g krupicového cukru
1 lžička skořice
1 vanilkový lusk
šťáva z půlky citronu
100g marcipánu
hrst sekaných mandlí
moučkový cukr

1.

Listové těsto rozválíme, v lepším případě pouze rozmrazíme a rozbalíme. Pomocí velkého vykrajovátka nebo skleničky z něj vykrájíme 8 koleček, které vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech.

 

2.

Marcipán nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mandličkami nasypeme na připravené těsto.

 

3.

Hrušky oloupeme, rozkrojíme a potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Ve větším hrnci smícháme vodu s cukrem, vanilkovými semínky a skořicí. Jakmile se cukr rozpustí, přihodíme do hrnce hrušky a přivedeme k varu. Vaříme maximálně pět minut, hrušky by se neměly rozvařit a zůstat spíše tvrdší. Necháme je chvilku vychladnout, lžičkou z nich opatrně vydlabeme bubáky a nožem nařízneme tak, abychom je mohli rozvinout do vějířku.

 

4.

Hrušky položíme na připravené koláčky s marcipánem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Poté plech vyndáme, koláčky pocukrujeme moučkovým cukrem a šoupneme ještě na 3 minuty pod gril. Vyndáme, necháme chvilku odpočinout a sníme.

 

Ukradeno z Veganotic.


Co ty na to?