Křupavé kokosové tofu

Jeden kousek nestačí.
Na 1-2 porce:
1 balení marinovaného tofu
50g sójové smetany
1 bio citron
2 lžičky (bezlepkové) mouky
1 lžička kari koření
sůl a pepř
5 lžic strouhaného kokosu
řepkový olej na smažení

1.

Tofu nakrájíme na 6-8 hranolků, osušíme papírovou utěrkou a přendáme do hlubokého talíře.

 

2.

Citronovou kůru nastrouháme najemno a šťávu vymačkáme. Smícháme se sójovou smetanou, moukou, kari kořením, solí a pepřem dle chuti. Pokud by bylo těstíčko moc husté, přidáme několik lžic vody. Připravenou marinádou přelijeme tofu a necháme 30 minut marinovat.

 

3.

Tofu ze všech stran obalíme v kokosu a smažíme na horkém oleji dozlatova. Hotové kousky položíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Servírujeme s oblíbeným kečupem nebo s hranolky.


Co ty na to?