Těstoviny s červeným pestem

S tipem na kuchařku.
Na 2 porce:
250g pohankových těstovin
3 polévkové lžíce goji
50g sušených rajčat
2x 125ml studené vody
2 polévkové lžíce piniových oříšků
1 větvička rozmarýnu
1 malý stroužek česneku
sůl a pepř
2 lžíce mandlových plátků

1.

Bobule goji namočíme do 125ml vody, stejně tak sušená rajčata. V uzavíratelných nádobách uložíme alespoň na 10 hodin do lednice.

 

2.

Jakmile jsou plody měkké, přendáme je i s vodou do mixéru. Přisypeme piniové oříšky, nasekané lístky rozmarýnu a nakrájený česnek. Nemixujeme moc dlouho, směs by si měla zachovat strukturu. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

 

3.

Pohankové těstoviny uvaříme dle návodu, ještě teplé je promícháme s nachystaným červeným pestem a posypeme nasucho opraženými mandlemi.

V superpotravinách si libuje jak naše trávicí soustava, tak mozek. V téhle kuchařce jsem našla mraky zdravých receptů a spoustu zajímavých informací o jednotlivých ingrediencích, takže jsem teď chytrá jak rádio. Highly recommended.


Co ty na to?