Jiaozi

Asijské plněné knedlíčky, které budou chutnat úplně všem.
Na těsto:
450g hladké mouky
330ml horké vody
špetka soli

Na náplň:
2 balení marinovaného tofu
2 jarní cibulky
hrst čerstvého koriandru
směs koření (římský kmín, anýz, kurkuma, chilli, zázvor, skořice)
1 stroužek česneku
2 lžíce tamari
jedna až nekonečno lžic srirachi

1.

Ze všeho nejdřív si vidličkou rozňahňáme dvě balení marinovaného tofu. Na oleji krátce osmahneme jarní cibulku s čerstvým koriandrem a kořením, přidáme česnek a nakonec tofu. Zakápneme sojovkou a srirachou a necháme vychladnout.

 

2.

Mouku se solí postupně promícháme s vodou tak, aby nám vzniklo dokonale hladké těsto. To zakryjeme potravinářskou folií a necháme půl hodiny odpočinout na vále.

 

3.

Těsto rozdělíme na čtvrtiny, které vyválíme asi na 2mm silné placky. Z těch následně vykrajujeme kolečka o průměru cca 7cm (pokud nemáme tak velké vykrajovátko, použijeme třeba skleničku). Doprostřed napatláme trochu náplně a vytvoříme knedlíček. Různé finty na to, jak knedlíčky zabalit, jsou třeba tady (chce to trošku cvik, ale s tou super hudbou ve videu to jde samo).

 

4.

Knedlíčky vaříme normálně ve vodě – jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. Pokud chceme extra chuť navíc, necháme je pár hodin odležet a poté ještě opečeme na oleji.


Komentáře

  • Romana

    Na kolik knedlíčků prosím vyjde takové množství těsta?

    • A co teda jíš?

      Spočítané to nemám, ale naplní tak jeden průměrně velký talíř. Jsou hodně syté. :-) L.

  • Já smeglofus

    Parádní recept ! :)) Bydlel jsem jednu dobu u číňana, ten tohle vařil snat po tunách :)
    nevařil je však ve vodě, ale na páře, taky k tomu dělal omáčku ze sojovky, rýžového octa, cukru, chilli a česneku, do kterého to namáčel.

    • A co teda jíš?

      Jojo, dají se dělat i na páře. Omáčka je taky super tip, dík! :-)

  • Někdo, kdo se nepodepsal

    S čím jsou nejlepší (příloha)??

    • A co teda jíš?

      Obvykle je baštíme jen tak, případně s rýží nebo sunomono (okurkový salát, recept je tu taky). :-)

Co ty na to?