1.
Ze všeho nejdřív si vidličkou rozňahňáme dvě balení marinovaného tofu. Na oleji krátce osmahneme jarní cibulku s čerstvým koriandrem a kořením, přidáme česnek a nakonec tofu. Zakápneme sojovkou a srirachou a necháme vychladnout.
2.
Mouku se solí postupně promícháme s vodou tak, aby nám vzniklo dokonale hladké těsto. To zakryjeme potravinářskou folií a necháme půl hodiny odpočinout na vále.
3.
Těsto rozdělíme na čtvrtiny, které vyválíme asi na 2mm silné placky. Z těch následně vykrajujeme kolečka o průměru cca 7cm (pokud nemáme tak velké vykrajovátko, použijeme třeba skleničku). Doprostřed napatláme trochu náplně a vytvoříme knedlíček. Různé finty na to, jak knedlíčky zabalit, jsou třeba tady (chce to trošku cvik, ale s tou super hudbou ve videu to jde samo).
4.
Knedlíčky vaříme normálně ve vodě – jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. Pokud chceme extra chuť navíc, necháme je pár hodin odležet a poté ještě opečeme na oleji.
Komentáře
Na kolik knedlíčků prosím vyjde takové množství těsta?
Spočítané to nemám, ale naplní tak jeden průměrně velký talíř. Jsou hodně syté. :-) L.
Parádní recept ! :)) Bydlel jsem jednu dobu u číňana, ten tohle vařil snat po tunách :)
nevařil je však ve vodě, ale na páře, taky k tomu dělal omáčku ze sojovky, rýžového octa, cukru, chilli a česneku, do kterého to namáčel.
Jojo, dají se dělat i na páře. Omáčka je taky super tip, dík! :-)
S čím jsou nejlepší (příloha)??
Obvykle je baštíme jen tak, případně s rýží nebo sunomono (okurkový salát, recept je tu taky). :-)