1.
Nejprve si připravíme knedlíčky (postup je v podstatě stejný jako u jiaozi). Do směsi pšeničné a rýžové mouky se solí postupně vmícháme horkou vodu a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout na vále.
2.
Tofu rozňucháme vidličkou, cibulku s česnekem a koriandrem nasekáme nadrobno. Vše následně opečeme na rozpáleném oleji a nakonec dochutíme tamari, octem a srirachou.
3.
Připravené těsto rozválíme na 3mm silný plát, ze kterého postupně vykrajujeme kolečka o průměru cca 7cm. Doprostřed položíme kopeček náplně a dolní okraj těsta přehneme tak, aby nám vznikl půlměsíc. Rohy pak znovu přehneme (vždy na opačnou stranu) a jemně přimáčkneme.
4.
Knedlíčky vaříme v osolené vodě tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu.
5.
Na polévku:
1l zeleninového vývaru
2 jarní cibulky
hrst čerstvého koriandru
2 lžíce tamari
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce anýzu
1 lžíce římského kmínu
½ lžičky mleté skořice
2cm kousek zázvoru
limetková šťáva podle chuti
Vě větším hrnci necháme rozpálit olej, na který hodíme nadrobno nakrájenou cibulku s koriandrem, zázvorem a kořením. Jakmile směs začne hodně moc vonět, zalijeme ji vývarem, stáhneme teplotu na minimum a necháme půl hodiny probublávat. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou.
6.
Knedlíčky rozdělíme do mističek, zalijeme polévkou a dozdobíme čerstvou cibulkou s koriandrem.