Bezlepková pizza

Presto!
Na základ:
100g kukuřično-pohankové směsi CountryLife
200ml horké vody
1 lžička sušené bazalky
špetka soli

Navrch:
100g marinovaného tofu
2 hrsti baby špenátu
¼ červené cibule
1 stroužek česneku
1 velké rajče
černé olivy
olivový olej
bazalka

1.

Rajčata, cibuli a tofu nakrájíme na tenké plátky a v míse promícháme s olejem a najemno nasekaným česnekem. Směsi vůbec neuškodí, když ji necháme třeba hodinku uležet v lednici. Naopak nám ještě poděkuje.

 

2.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kukuřično-pohankovou směs okořeníme, zalijeme vodou a pořádně promícháme tak, aby nám vznikla hladká kašička. Tu opatrně rozprostřeme na pečicí papír a šoupneme na 10 minut do trouby.

 

3.

Na předpečený základ pak naházíme baby špenát a připravenou směs ingrediencí. Posypeme olivami, bazalkou a pečeme dalších deset minut, dokud vše nezačne hodně moc vonět. Hotovou pizzu necháme chvilku vychladnout, abychom si nespálili jazyk.


Komentáře

  • Michaela

    dobrý den, tou kukuřično-pohankovou směsí je myšlena kaše ? jelikž žádnou směs jsem nenašla, děkuji moc, Michaela

    • A co teda jíš?

      Anoo :-)

  • Kate

    Moc chválím vyzkoušela jsem a bylo to vynikající :o).
    Protože jsem alergik jsem moc ráda za tento blog a že mi ho povedlo objevit, určitě se budu ráda vracet.
    pěkné dny :o) K

    • A co teda jíš?

      Já mám pěkný den díky tobě :-) Díky.

Co ty na to?