Salát s bílou ředkví a okurkou

Je fakt vostrej.
Na 2 porce:
1 velká bílá ředkev
1 salátová okurka
2 lžičky soli
2 cm kousek zázvoru
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce oleje
1 lžíce sezamových semínek (bílých/ černých)
1 lžíce cukru krupice
pepř a chilli

1.

Ředkev nanudličkujeme, promícháme s jednou lžičkou soli a dáme do misky. Necháme půl hodinky odležet v lednici, aby mohla pustit přebytečnou vodu. To samé uděláme s okurkou – jen s tím rozdílem, že z nudličkovací fáze vynecháme její střed. Je lepší obě zeleniny rozdělit, aby ředkev zbytečně nenasákla vodu z okurky.

 

2.

Mezitím nakrájíme zázvor na co nejmenší kousky a ve směsi oleje s octem si rozmícháme cukr.

 

3.

Ředkev i okurku řádně vymačkáme a smícháme se zázvorem a sezamovými semínky. Přelijeme připraveným dressingem a dochutíme pepřem a chilli. Hotovým salátem se můžeme ládovat buď hned, anebo třeba až na druhý den, chuti to jen prospěje.

 

Inspirováno BBC Good Food.


Komentáře

  • FitBlanka.blogspot.cz

    Co já na to? Že to musím co nejdříve vyzkoušet!!! Miluju totiž salátové okurky a bílou ředkev, ale nikdy by mě nenapadlo (nevím proč) tyto dvě chutě spojit. Já to zasypu ještě chilli! Nemůžu se dočkat :D

    • A co teda jíš?

      S chilli netřeba šetřit!

Co ty na to?