Arašídové sušenky

Bez lepku.
Na 6-8 kusů:
1 lžíce mletého lněného semínka
3 lžíce vody
50 g pohankové mouky
50 g bezlepkových ovesných vloček
25 g kokosového cukru
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička mleté skořice
špetka soli
100 g jemného arašídového másla
1 lžička vanilkového extraktu
cca 80 ml rostlinného mléka

1.

Lněné semínko rozmícháme ve vodě a dáme na 10 minut stranou, aby nám vzniklo lněné “vajíčko”.

 

2.

Ve středně velké míse promícháme mouku, vločky, cukr, kypřicí prášek, skořici a sůl. Do směsi následně zapracujeme arašídové máslo, vanilkový extrakt, připravené lněné “vajíčko” a rostlinné mléko. Cílem je hladké kompaktní těsto, a tak se nemusíme bát přidat trochu rostlinného mléka či mouky dle potřeby.

 

3.

Navlhčenýma rukama těsto rozdělíme na 6 až 8 stejných kuliček, které přendáme na pečicím papírem vyložený plech. Ty následně rozplácneme do požadované tloušťky (ideálně tak půl centimetru) a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.

 

4.

Hotové sušenky necháme vychladnout na mřížce a schováme do uzavíratelé krabičky, kde (hypoteticky) vydrží až týden.


Komentáře

  • Klára

    Mňam, jsou dokonalé! Do těch mých jsem jen přidala intelligent food. Výsledná chuť je skvělá a dodala jsem jim tak vyšší obsah bílkovin. Tak jen posílám svůj objev dál :)

  • Bára

    Ahoj, moc ráda dělám tvoje recepty a už jsem zkoušela různé. U tohoto by mě zajímalo – co můžu dělat špatně, když moje sušenky jsou takové neúhledně popraskané a tvoje jsou takové ,,hebky“ kulaté. Napadá tě proč? Moc moc děkuju za recept a případnou odpověď.

Co ty na to?