1.
Lněné semínko rozmícháme ve vodě a dáme na 10 minut stranou, aby nám vzniklo lněné “vajíčko”.
2.
Ve středně velké míse promícháme mouku, vločky, cukr, kypřicí prášek, skořici a sůl. Do směsi následně zapracujeme arašídové máslo, vanilkový extrakt, připravené lněné “vajíčko” a rostlinné mléko. Cílem je hladké kompaktní těsto, a tak se nemusíme bát přidat trochu rostlinného mléka či mouky dle potřeby.
3.
Navlhčenýma rukama těsto rozdělíme na 6 až 8 stejných kuliček, které přendáme na pečicím papírem vyložený plech. Ty následně rozplácneme do požadované tloušťky (ideálně tak půl centimetru) a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
4.
Hotové sušenky necháme vychladnout na mřížce a schováme do uzavíratelé krabičky, kde (hypoteticky) vydrží až týden.
Komentáře
Mňam, jsou dokonalé! Do těch mých jsem jen přidala intelligent food. Výsledná chuť je skvělá a dodala jsem jim tak vyšší obsah bílkovin. Tak jen posílám svůj objev dál :)
Ahoj, moc ráda dělám tvoje recepty a už jsem zkoušela různé. U tohoto by mě zajímalo – co můžu dělat špatně, když moje sušenky jsou takové neúhledně popraskané a tvoje jsou takové ,,hebky“ kulaté. Napadá tě proč? Moc moc děkuju za recept a případnou odpověď.