Bánh Mì

Dobré ráno, Vietname!
Na 4 kusy:
4 menší bagetky
1 balení marinovaného tofu
4 listy římského salátu
1 salátová okurka
3 mrkve
100g mungo klíčků
hrst čerstvého koriandru
3 lžíce vegan margarínu
2 lžíce tamari
1 lžíce cukru
1 lžíce rýžového octa
pepř

1.

Nejprve si připravíme nakládanou zeleninu. Okurku a mrkev buď nanudličkujeme, anebo nakrájíme na velmi tenké plátky (stačí škrabkou na brambory). V míse pak smícháme s tamari, octem a cukrem. Necháme pár hodin odležet v lednici.

 

2.

Do margarínu vmícháme nasekaný koriandr a vytvoříme si tak bylinkové máslo. Rovněž necháme v lednici uležet.

 

3.

Tofu nakrájíme na tenké plátky a krátce opečeme. Stejně tak bagetky můžeme naříznout a hodit na chvilku na pánev, aby hezky křupaly.

 

4.

Rozpečené bagetky potřeme bylinkovým máslem a naplníme listem římského salátu, klíčky, tofu, nakládanou zeleninou (ze které jsme vymačkali přebytečnou vodu) a čerstvým koriandrem. Na závěr můžeme posypat čerstvě namletým pepřem a zbaštit.

 

Jinak bagetky si můžete vyrobit vlastní, recept najdete přímo tady.


Komentáře

  • Ambra

    Pred chvíľou som náhodou narazila na tento web a teraz si ho neviem vynachváliť… Som si istá, že sa časom stane veľmi populárnym. Nádherný design, originálne a prehľadné recepty bez zbytočných obkecávačiek, pútavé fotky, sympatická autorka :). Čo by som ocenila, je snáď už len rozdelenie receptov podľa ročných období. Budem web s radosťou navštevovať aj naďalej a už sa neviem dočkať, ako mnohé jedlá vyskúšam. :) S prianím pekného dňa,
    – Ambra

    • A co teda jíš?

      Téda, tohle se tak hezky čte.. :-) Na webu se snažíme pracovat, takže díky za tip! A za tu super chválu. Měj se krásně :-)

Co ty na to?