Avokádové brownies

Čtete dobře.
Na půl plechu:
1 zralé avokádo
100g krupicového cukru
50g BL mouky
30g holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
½ lžičky xanthanové gumy
špetka soli
cca ¼ hrnku rostlinného mléka
100g vegan čokolády

1.

Avokádo rozňucháme vidličkou a promícháme s cukrem a solí. Mouku, xanthanovou gumu a jedlou sodu pak postupně prosejeme a zapracujeme do avokáda.

 

2.

Mléko do směsi přidáme podle potřeby. Měla by nám vzniknout hustá lepkavá hmota, do které můžeme nakonec zamíchat kousky čokolády.

 

3.

Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem asi do dvoucentimetrové tloušťky a pokud možno obdélníkového tvaru. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Placka se může zdát zpočátku nedopečená, ale don’t worry, chladnutím ztuhne. Poté už si s ní můžeme dělat, co chceme. Rozkrájet na čtverečky, vykrájet zvířátka nebo sníst jako krajíc chleba!

 

Inspirováno Bee’s Bakery.


Komentáře

  • Kristyna Jenčová

    Vypada to skvěle! Jen jsem se chtela zeptat kde sezenu xanthanovou gumu a jestli je vazne potřeba. Miluju tenhle blog. Lepsi neznam.

    • A co teda jíš?

      Zravím Kristýno, xanthan seženeš ve zdravých výživách a je to spojovadlo.. Každopádně to ale můžeš zkusit i bez toho a uvidíš. Jinak – blog tě taky miluje!

Co ty na to?