1.
Mouku smícháme s cukrem a kypřicím práškem. Pokud chceme těsto dvou barev, kávu ani kakao zatím nepřidáváme.
2.
Agávový sirup s olejem rozmícháme v mléce a postupně zapracujeme do mouky (pokud používáme běžnou mouku, dáme o jednu lžíci mléka méně). Polovinu těsta přendáme do misky a dochutíme kávou s kakaem. Tyhle dvě ingredience se mají hrozně rády a navzájem si zvýrazňují chuť.
3.
Těsto navrstvíme do hrnečku asi tak do tří čtvrtin, protože dost vyběhne. Následně ho šoupneme do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon asi na 60 až 90 sekund podle velikosti hrníčku.
4.
Hotový mug cake necháme vychladnout a na závěr pocukrujeme. Jinak namísto hrnečku můžeme příště použít malou uzavíratelnou sklenici a vytvořit si tak praktický cake-to-go.
1. Březen 2016
Komentáře
To vypadá skvěle!:))
http://www.stylishcoffee.cz
Díky :-))
Ahoj, šlo by to bez mikrovlnky? Napriklad v trube? Díky!
Stopro, jen bych asi neuměla úplně odhadnout teplotu, kterou ten hrníček nebo sklenička snese..
Teď zrovna pecu v troubě…. Horní dolní ohřev, 180 stupnu, zatím není dopeceno, už se peče 20 min
Záleží na velikosti, bych řekla. Bábovka se taky peče víc jak půl hodiny.. :-)
Dneska jsem si byla koupit vanilkový cukr, abych si mohla mug cake udělat :). Super recept, o víkendu vyzkouším!
Super! Je to easy peasy :-)