Bezlepkový mug cake

Dortík a kávička v jednom.
Na 1 hrnek:
3 lžíce BL mouky Doves Farm
1 vanilkový cukr
¼ lžičky kypřicího prášku
1 lžička instatní kávy
1 lžička holandského kakaa
3 lžíce rostlinného mléka
2 lžíce agávového sirupu
1 lžíce kokosového oleje

1.

Mouku smícháme s cukrem a kypřicím práškem. Pokud chceme těsto dvou barev, kávu ani kakao zatím nepřidáváme.

 

2.

Agávový sirup s olejem rozmícháme v mléce a postupně zapracujeme do mouky (pokud používáme běžnou mouku, dáme o jednu lžíci mléka méně). Polovinu těsta přendáme do misky a dochutíme kávou s kakaem. Tyhle dvě ingredience se mají hrozně rády a navzájem si zvýrazňují chuť.

 

3.

Těsto navrstvíme do hrnečku asi tak do tří čtvrtin, protože dost vyběhne. Následně ho šoupneme do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon asi na 60 až 90 sekund podle velikosti hrníčku.

 

4.

Hotový mug cake necháme vychladnout a na závěr pocukrujeme. Jinak namísto hrnečku můžeme příště použít malou uzavíratelnou sklenici a vytvořit si tak praktický cake-to-go.


Komentáře

  • Veronika

    To vypadá skvěle!:))

    http://www.stylishcoffee.cz

    • A co teda jíš?

      Díky :-))

  • Silvi

    Ahoj, šlo by to bez mikrovlnky? Napriklad v trube? Díky!

    • A co teda jíš?

      Stopro, jen bych asi neuměla úplně odhadnout teplotu, kterou ten hrníček nebo sklenička snese..

    • Jitna

      Teď zrovna pecu v troubě…. Horní dolní ohřev, 180 stupnu, zatím není dopeceno, už se peče 20 min

    • A co teda jíš?

      Záleží na velikosti, bych řekla. Bábovka se taky peče víc jak půl hodiny.. :-)

  • Sasha

    Dneska jsem si byla koupit vanilkový cukr, abych si mohla mug cake udělat :). Super recept, o víkendu vyzkouším!

    • A co teda jíš?

      Super! Je to easy peasy :-)

Co ty na to?