Bezlepkový rebarborový koláč

Nestárnoucí klasika v bezlepkové variantě.
Na korpus:
½ hrnku vegan margarínu
1 ¼ hrnku bezlepkové mouky
špetka soli
2-3 lžíce studené vody
kukuřičný sirup

Na náplň:
2-3 stonky rebarbory
1 lžička agaru
2 či více lžic stevie

1.

Nejprve si připravíme rebarboru. Tu nakrájíme na menší kousky a hodíme na pár minut do trouby, aby změkla. Následně přendáme do hrnce a vaříme spolu s agarem a stevií dokud nám nevznikne super růžové blátíčko, které necháme vychladnout.

 

2.

Na korpus jednoduše smícháme všechny ingredience (margarín musí být studený), vytvoříme hladké těsto a necháme odležet v lednici 15 minut. Poté nahňácáme do předem vymazané formy na koláč (kousek těsta si necháme na mřížku) a pečeme na 180 stupňů asi 5 minut.

 

3.

Hotový korpus vyndáme, naplníme rebarborou a překryjeme plátky těsta tak, aby vznikla efektní mřížka. Tu můžeme přetřít kukuřičným sirupem, aby pěkně zhnědla a byla lesklá. Takto pečeme dalších 10 minut. Zdobit se dá třeba květy jabloně.


Komentáře

  • kristyna

    melo by byt testo takove sussi a lehce drobive nebo jsem nekde udelala chybu? poprve jsem se stevii osladila cely moucnik, predtim jsem ji kombinovala v mensin mnozstvi s trtinivym cukrem a je to teda narez… :D ma docela vocas, tak uz ji priste asi nepouziju samotnou..

    • A co teda jíš?

      Bezlepkové těsto se víc drobí, to jo :-) A na stevii si musí člověk zvyknout..

  • milathestrange

    Jakou bezlepkovou mouku jsi použila, prosím? Moc se v tom neorientuju, nejsem na bezlepkové dietě, ale ráda bych to vyzkoušela. Díky :)

    • A co teda jíš?

      Doves Farm self-raising flour je skvělá :-)

Co ty na to?