1.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme trochu zchladnout a nastrouháme najemno. Smícháme s moukou, škrobem, špetkou soli a vytvoříme dokonale hladké těsto, ze kterého vytvarujeme jednotlivé kuličky o průměru cca 2,5 centimetru. Ty vyskládáme na talíř a šoupneme na chvilku do lednice nebo do mrazáku, aby trochu ztuhly.
2.
Mezitím si připravíme “vajíčko” na trojobal. Škrob malinko obarvíme kurkumou a po kapkách přiléváme vodu tak, aby nám vznikla hmota podobná hořčici. Kuličky pak postupně obalujeme nejprve v mouce, “vajíčku” a nakonec ve strouhance.
3.
Do hrnce nalijeme zhruba 2 centimetry oleje a necháme rozpálit. Dozlatova osmažené kroketky pak necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme posypané čerstvou petrželkou.
Komentáře
Úžasný jsem nadšená z vašich receptů určitě všechny vyzkouším.
To je super, ať to vaří! :-)