Bramborové krokety

Nejkulaťoulinkatější.
Na těsto:
200g brambor typu C
20g polohrubé mouky
10g bramborového škrobu
sůl
olej na smažení

Na trojobal:
hladká mouka
strouhanka
bramborový škrob a kurkuma na “vajíčko”

1.

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme trochu zchladnout a nastrouháme najemno. Smícháme s moukou, škrobem, špetkou soli a vytvoříme dokonale hladké těsto, ze kterého vytvarujeme jednotlivé kuličky o průměru cca 2,5 centimetru. Ty vyskládáme na talíř a šoupneme na chvilku do lednice nebo do mrazáku, aby trochu ztuhly.

 

2.

Mezitím si připravíme “vajíčko” na trojobal. Škrob malinko obarvíme kurkumou a po kapkách přiléváme vodu tak, aby nám vznikla hmota podobná hořčici. Kuličky pak postupně obalujeme nejprve v mouce, “vajíčku” a nakonec ve strouhance.

 

3.

Do hrnce nalijeme zhruba 2 centimetry oleje a necháme rozpálit. Dozlatova osmažené kroketky pak necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme posypané čerstvou petrželkou.


Komentáře

  • Verulinka

    Úžasný jsem nadšená z vašich receptů určitě všechny vyzkouším.

    • A co teda jíš?

      To je super, ať to vaří! :-)

Co ty na to?