1.
Droždí rozdrobíme v trošce vlažného mléka se špetkou cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, citronovou kůrou a solí. Olej promícháme se zbylým mlékem a poté spolu s kváskem střídavě zapracujeme do mouky. Těsto vypracujeme na vále a jakmile je krásně hladké, šoupneme ho zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na hodinku kynout.
2.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme hada. Nožem si pak odkrajujeme kousky těsta tak, abychom z nich následně vyváleli kuličky o průměru cca 2 cm. Ty naskládáme do vymazané dortové formy s rozestupy řekněme 2-3 milimetry.
3.
Jakmile máme hotovo, formu ještě na půl hodinky přehodíme utěrkou, aby mohlo těsto v klidu kynout. Mezitím si troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Buchtičky ještě pomašlujeme rozpuštěným margarínem a pečeme dozlatova.
4.
Smetanu smícháme s mlékem. Dvě třetiny směsi přelijeme do rendlíčku a přivedeme k varu. Ve zbylé třetině rozmícháme práškový puding, sirup a vanilková semínka. Přidáme k bublajícímu mléku a jakmile směs začne houstnout, rendlík sundáme z plotny. Nakonec do krému zašleháme puding Alpro, případně dosladíme.
Komentáře
Ahoj, krásné recepty, krásné fotky, chtěla jsem buchtičky trošku ozdravit tak jsem část muky nahradila špaldovou moukou a použila kokosový cukr. Naprosto skvělé ♥ Děkuji za prima recept!
Zdravím, super blog, skvělé recepty a jeste lepší execution fotek. Tenhle recept jsem vyzkoušela, ale bez krému. Prostě sem si ty buchty naplnila, já použila čokoládu (kokosová drť co by zbyla po výrobě kokosového mléka, kakaový přášek, hnědý cukr s troškou teplé vody). Jelikož jsou moje zdroje omezené, vzhledem k zemi kde momentálně žiji tak jsem si vyrobila mandlové mléko na těsto, ale abych neplítvala tak jsem to mléko necedila a použila ho s těmi mini kousky mandlí což fungovalo skvěle jako náhrada za část mouky. A droždí jsem použila sušené a vyšlo to v pohodě!