1.
Nejprve si připravíme těsto. Mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl nasypeme do mísy, uděláme důlek a postupně zapracujeme směs mléka a oleje. Mícháme tak dlouho, dokud nezmizí všechny hrudky.
2.
Nalijeme do pečlivě vymazané formy na koláč nebo na muffiny a dáme péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů. Průběžně kontrolujeme špejlí, ale přibližně po 15-20 minutách by mělo být hotovo. Hotový korpus necháme vychladnout na mřížce.
3.
Vidličkou ho pak rozdrobíme na co nejmenší kousky. 2 lžíce margarínu vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru a vše smícháme tak, aby nám vznikla kompaktní hrouda čehosi. Tu šoupneme do lednice a připravíme si čokoládovou polevu.
4.
Čokoládu roztopíme ve vodní lázni se lžící margarínu a stáhneme teplotu na minimum tak, aby nám poleva nezačala tuhnout.
5.
Z připravené korpusové hmoty pak vytvarujeme kuličky, které napíchneme na lízátkové tyčky (prodává např. DM), potřeme čokopolevou a posypeme čím libo. Vyskládáme ideálně na pěcicí papír a necháme ztuhnout v lednici.
Recept byl vyblognut pro Blogerky.cz.
Komentáře
Prosím hmota se nepovedla nedržela při sobě udělala jsem vše podle postupu nevím co se stalo při namáčení do čokolády spadly je něco co mohu vylepšit? Děkuji
Vyzkousim!
Celkem lituju ,že jsem na tvůj blog narazila,protože teď nevím co vyzkoušet dřív :D !
http://runeatandtravel.blogspot.com
Zkus všechno, noc je ještě mladá!