1.
Droždí rozdrobíme do trošky vlažného mléka, poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
2.
V míse smícháme mouku, cukr, citrónovou kůru a sůl. Přidáme kvásek a zbytek tekutých ingrediencí. Rukama pak vypracujeme dokonale hladké těsto, které necháme v zakryté míse kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3.
Z vykynutého těsta vyválíme hada, kterého rozdělíme na 16 stejně velkých dílů (pokud to nejsme schopni odhadnout, tak si jednotlivé kousky navážíme). Doprostřed každé placičky pak flákneme lžičku dobrých povidel a zabalíme.
4.
Takto připravené balíčky vyskládáme do formy, kterou jsme si předem vymazali margarínem a vysypali hrubou moukou (uvedené množství vyjde tak akorát do čtvercové formy o rozměrech cca 20×20 cm). Nezapomeneme je pomašlovat rozpuštěným margarínem, aby se k sobě nepřilepily, a v zakryté formě necháme ještě 30 minut kynout.
5.
Buchty pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova, přibližně 30 minut. Ještě horké je pak pomatláme směsí rozpuštěného margarínu a rumu, necháme vychladnout, pocukrujeme a zabalíme do ranečku.
Komentáře
Kvůli dcerce držím dietu bez mléčné bílkoviny a bez vajec. Narazila jsem na váš blog a jsem nadšená! Už jsem zkoušela víc receptů z vašeho blogu, všechny vyšly parádně – ale tyhle buchty??? Dokonalost sama, vzpomínám na babiččiny buchty, kterými nás celé dětství zásobila a naučila nás tím jíst dobře a kvalitně. Takže moc děkuju za recept, už jsem je dělala s povidly a taky makovou/jabkecnou náplní, co máte u koláčů 👌
Dneska jsem buchty konečně upekla a jsou dokonalé! Jako od babičky a ještě lepší!
Ahoj, krásný recept, buchty milujeme a sama je peču také, budu ráda, když se podíváš tady http://www.zpekacku.cz/index.php/2018/03/04/honzovy-kynute-buchty/
Barčo z Pekáčku, sice dobrý, ale není to vegan, tak trošku mimo mísu….nemyslíš….
Právě dopečené a jsou dokonalé. Díky za inspiraci 😊
Jsem moc ráda! :-) L.
Jsem začátečník ;), ale jak dlouho mám „nechat vzejít kvásek“? Nebo to prostě poznám? :D díky za odpověď.
Terko, to poznáš, stane se z toho taková pěna. Pět minut na teplém místě by mělo stačit. Good luck! :-)