1.
Cizrnu rozmixujeme anebo rozňahňáme vidličkou. Cílem není hummus, měly by v ní zůstat větší kousky. Smícháme se zbytkem ingrediencí (část strouhanky si necháme na obalení) a necháme půl hodinky odležet v lednici. Z cizrnové hmoty potom vytvarujeme asi 2cm silné placičky, které obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova.
2.
Cibuli hodíme na rozpálený olej, posypeme cukrem a oheň stáhneme na minimum. Promícháme a necháme asi 20 minut karamelizovat.
3.
V ideálním případě si připravíme domácí housky (recept najdete tady), které rozkrojíme, necháme chvilku prohřát na pánvi a pomažeme hořčicí. Naplníme karamelizovanou cibulí, cizrnovými burgery, okurkou, salátem a vším, na co máme chuť.
4. Červen 2016
Komentáře
Ahoj, budu mít hloupou otázku – strouhanka je z housek, rohlíků, chleba – ty jsou z mléka a vajec (většinou – hlavně housky) pak se zeptám, strouhanku a housku – máš nějaké oblíbené značky, kteŕe jsou opravdu pro vegany? Hodně mě to zajímá, kupříkladu chleba by vejce ani mléko obsahovat neměl, tak spíš jen zvědavost, zda si strouhanku děláš sama :) Moc děkuju za odpověď! Nádherný den :))
Zdravím, díky za recept, zkusil jsem a výborné. Jen se chci zeptat — přišlo mi to docela suché, dost se drolilo, nakonec jsme to raději upekl než smažil. Co pomůže, aby byla hmota vláčnější? „Vejce“ navíc? Nebo přidat olej?
Díky.
Zdravím Martine, určitě, klidně přidat lněné vajíčko, trochu oleje nebo nějaký škrob s vodou. :-)
Jedním slovem LUXUS!! :-)
Díky! :-)
Jak je jednoduchy, tak je super!
Díky :-)
To musím zkusit. V poslední době jsem si cizrnu moc oblíbila :-)
http://www.42stupnu.blogspot.cz
Aby ne :-)