1.
Čočku předem namočíme do vody alespoň na dvě hodiny, ideálně přes noc. Slijeme, propláchneme a spolu se třemi hrnky čisté vody s bujónem dáme vařit. Čočka by měla být lehce rozvařená, aby výsledná směs držela hezky pohromadě.
2.
Lněné semínko smícháme s vodou a uložíme do lednice. Vytvoří se nám tak „lněné vajíčko“.
3.
Ve velkém hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibuli s česnekem a jakmile zavoní, přidáme celer, mrkev a jablíčko. Restujeme přibližně deset minut.
4.
Do hrnce nakonec přidáme zbytek ingrediencí, tedy čočku, ořechy, ovesnou mouku (rovná se rozemleté ovesné vločky), lněné vajíčko a strouhanku. Pořádně promícháme. Ačkoli to není dvakrát hezký pohled, nejlépe to jde rukama. Nakonec dochutíme bylinkami a kořením.
5.
Formu o velikosti 26 x 11 cm vymažeme tukem a pečlivě do ní směs nahňácáme. Navrchu uhladíme a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 45 minut. Sekanou necháme po upečení půl hodinky ztuhnout ve formě a poté vyklopíme na prkénko, kde úplně vychladne. V lednici pár dní vydrží a je skvělá i studená.
6.
Ostružiny nasypeme do rendlíčku, podlijeme troškou vody a zakápneme worcestrem a sirupem. Necháme přibližně 15 minut probublávat. Nakonec propasírujeme.
Inspirováno Veganotic.
*používám tenhle
Komentáře
Vkusné, nápadité, vynikající! Vyzkoušeli jsme několik receptů a všechny jsou výborné! Čočková sekaná nemá chybu…..určitě budeme zkoušet dál! Děkujeme za váš kræsný blog, který rozšiřuje obzory každému kdo pochopil, že je čas udělat změnu!
Děkuji. Super recept :)
:-) není zač!
Love your food ideas and photography
Thank you, Emi :-)