Čokodortík s citrónovým krémem

Oslaďte si život. Bez cukru.
Na dortík:
65g hladké mouky
10g holandského kakaa
3 lžíce stevie
1/3 lžičky prášku do pečiva
1/3 lžičky jedlé sody
špetka soli
20ml oleje
1/3 lžičky jablečného octa
70ml rostlinného mléka
1 lžička instantní kávy

Na krém:
1 balení tofu natural
1 rostlinný jogurt
šťáva z 1 citronu
1 a více lžic stevie

1.

Suché ingredience nasypeme do mísy a postupně přimícháme směs těch mokrých (do mléka můžeme navíc přidat lžičku kávy, která zvýrazní kakaovou chuť). Těsto nalijeme do předem vymazané formičky o průměru 15 cm a pečeme na 180 stupňů asi 15-20 minut. Hotový dortík necháme vychladnout na mřížce.

 

2.

Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi pořádně rozmixujeme. Chvilku to potrvá, ale výsledný krém by měl být krásně hladký. Tofu má lehce sójovou příchuť, kterou je nutno přebít, nicméně v kombinaci s citrónem a výrazně čokoládovým korpusem se osvědčilo.


Co ty na to?