Čokoládový koláč

Honí vás mlsná? Už nebude.
Na korpus:
1 hrnek hladké mouky
¼ hrnku vegan margarínu
1 lžíce cukru
špetka soli
cca 1/3 hrnku studené vody

Na náplň:
300ml mandlového mléka
1 vanilkový puding v prášku
1 vanilkový puding Alpro
2-3 lžíce cukru (dle chuti)
200g vegan čokolády
2 lžíce vegan margarínu
4 lžíce mandlového mléka
mochyně na ozdobu

1.

Mouku smícháme se solí, cukrem a margarínem (v pevném stavu). Směs prohněteme tak, aby nám v ní vznikly hrudky, teprve potom začneme opatrně přidávat vodu. Jakmile máme hladké nelepivé těsto, zabalíme ho do potravinářské folie a dáme odpočinout na půl hodinky do lednice.

 

2.

Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Odpočaté těsto rozválíme na cca 4mm silný plát a vyložíme jím připravenou formu. Několikrát propíchneme vidličkou a dáme péct na 15-20 minut.

 

4.

Mezitím si připravíme náplň. Pudink uvaříme v oslazeném mléce a smícháme s pudinkem Alpro. Čokoládu roztopíme ve vodní lázni spolu se dvěma lžícemi margarínu a čtyřmi lžícemi mléka.

 

5.

Předpečený korpus vytáhneme, naplníme vanilkovým krémem a opatrně do něj vmícháme čokoládu. Šoupneme zpět do trouby a bedlivě hlídáme, jelikož čokoláda se na povrchu může začít pálit. Stačí pár minutek.

 

6.

Hotový koláč necháme vychladnout a uležet pár hodin v lednici. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem a pak se do něj pustit.

 


Komentáře

  • Jana

    Co to prosím konkrétně je „1 vanilkový puding Alpro“? Takový ten malinký kelímek sojového dezertu? Nebo větší balení v tetrapacku?

    • A co teda jíš?

      Ten menší. :-)

  • Jana

    Myslíš,že by šel krem použít na dort?Díky :-)

    • A co teda jíš?

      To spíše ne :-)

  • Alicia

    Můžu se zeptat, v jak velké formě jsi tuhle dobrotu pekla? :)

    • A co teda jíš?

      Průměr cca 25 cm :-)

    • Alicia

      Děkuju!

Co ty na to?