1.
Mouku smícháme se solí, cukrem a margarínem (v pevném stavu). Směs prohněteme tak, aby nám v ní vznikly hrudky, teprve potom začneme opatrně přidávat vodu. Jakmile máme hladké nelepivé těsto, zabalíme ho do potravinářské folie a dáme odpočinout na půl hodinky do lednice.
2.
Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Odpočaté těsto rozválíme na cca 4mm silný plát a vyložíme jím připravenou formu. Několikrát propíchneme vidličkou a dáme péct na 15-20 minut.
4.
Mezitím si připravíme náplň. Pudink uvaříme v oslazeném mléce a smícháme s pudinkem Alpro. Čokoládu roztopíme ve vodní lázni spolu se dvěma lžícemi margarínu a čtyřmi lžícemi mléka.
5.
Předpečený korpus vytáhneme, naplníme vanilkovým krémem a opatrně do něj vmícháme čokoládu. Šoupneme zpět do trouby a bedlivě hlídáme, jelikož čokoláda se na povrchu může začít pálit. Stačí pár minutek.
6.
Hotový koláč necháme vychladnout a uležet pár hodin v lednici. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem a pak se do něj pustit.
Komentáře
Co to prosím konkrétně je „1 vanilkový puding Alpro“? Takový ten malinký kelímek sojového dezertu? Nebo větší balení v tetrapacku?
Ten menší. :-)
Myslíš,že by šel krem použít na dort?Díky :-)
To spíše ne :-)
Můžu se zeptat, v jak velké formě jsi tuhle dobrotu pekla? :)
Průměr cca 25 cm :-)
Děkuju!