1.
Quinou propláchneme, zalijeme vodou a v zakrytém rendlíku přivedeme k varu. Teprve poté stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit tak dlouho, dokud na povrchu nezpozorujeme žádnou tekutinu. Rendlík odstavíme a quinou necháme ještě deset minut dojít pod pokličkou.
2.
Mezitím odřízneme vršek cuketek a lžičkou vydlabeme dužinu.
3.
Hotovou quinou dochutíme kořením, worcesterovou omáčkou a octem. Následně promícháme s utřeným česnekem, kapary a slunečnicovými semínky. Cuketa je sama o sobě dost mdlá zelenina, a tak je dobré nádivku nepodceňovat. Sluší jí nejen kapary, ale i sušená rajčata, olivy nebo nakládané cibulky.
4.
Připravenou směskou naplníme cuketky, které na závěr ještě trochu omatláme olivovým olejem a posypeme semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut.
Komentáře
nevim jak v CR, ale worcesterova omacka obsahuje ancovicky (ja jsem musel obednavat specialni (veganskou) pro nase Bloody Mary). Takze na to mozna pozor
To je pravda! Ty levnější je ale většinou neobsahují.
Výborný recept. Do náplně jsem přidala navíc rajčátka a bylo to s nimi dokonalé
Diky moc za recept :) nejaky napad, co se zbylou cuketou?
Nic moc… Já to vyhazuju, ale asi by se to dalo hodit do nějaké zeleninové směsky nebo do polívky :-)