1.
Droždí rozdrobíme do trošky vlažného mléka s cukrem a necháme vzejít kvásek.
2.
Mouku promícháme se solí a na střídačku do ní zapracujeme zbylé mléko s kváskem. Na vále vypracujeme v dokonale hladké těsto, vrátíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme půl hodiny kynout.
3.
Vykynuté těsto vyválíme do tvaru válce a rozdělíme na několik stejně velkých dílů podle toho, jak velké langoše chceme (10 dílů vyjde na malé langoše akorát tak do dlaně). Placičky můžeme buď rozválet válečkem, anebo jednoduše roztáhnout prsty do požadovaného tvaru. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
4.
Hotové langoše vyskládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, a ještě teplé je potřeme česnekem. Nakonec pomažeme kečupem a posypeme třeba opečeným, najemno nastrouhaným tofu.
Komentáře
Zkoušela jsem tenhle recept na langoše – https://nejlepsi-recept.cz/bezmasa-jidla/domaci-langose, ale připadá mi, že vaše varianta je pro mě chutnější.
Nejvíce mě tam zaujalo to tofu, to moc nebývá zvykem, ale bylo to výborné. Osobně mám taky hrozně ráda langoše s jogurtem, určitě zkuste podle tohoto receptu → https://bozka.cz/oblibene-recepty-na-langose/