1.
Ve větším hrnci rozpustíme margarín a promícháme ho s kukuřicí. Přikryjeme pokličkou, stáhneme na střední plamen a necháme zrnka “vypukat”. Jakmile se intervaly prodlouží na několik vteřin, hrnec odstavíme, aby se popcorn nepřipálil. Nakonec ho posypeme skořicí a jemně promícháme (skořici je nejlepší přidávat až nakonec, aby nezhořkla).
2.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky a hodíme do igelitového sáčku spolu se lžící oleje, paprikou a solí. Sáček zavážeme a pořádně protřepeme, aby se každý budoucí brambůrek pěkně okořenil. Plech vyložíme pečicím papírem a vyskládáme na něj jednotlivé plátky tak, aby se nepřekrývaly. Pečeme dozlatova a dokřupava.