Donutky s polevou

Kašlete na dietu.
Suché ingredience:
1 hrnek hladké mouky
½ hrnku krystalového cukru
1 ½ lžičky kypřicího prášku
¼ lžičky skořice
1 lžička Orgran No Egg
špetka soli
špetka vanilkových semínek

Mokré ingredience:
½ hrnku rostlinného mléka
½ lžičky jablečného octa
4 lžíce vegan margarínu

Na polevu:
½ hrnku moučkového cukru
citronová šťáva

1.

Do směsi suchých ingrediencí stačí zapracovat směs těch mokrých (margarín necháme trochu povolit v mikrovlnce). Těsto by mělo být dokonale hladké a poměrně husté.

 

2.

Formu na donutky pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme do poloviny těstem (dost vyběhne, takže žádný strach… uvedené množství těsta vystačí asi na 9 kousků) a šoupneme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme přibližně 12 minut. Hotové donuty necháme chvilku odpočinout ve formě a poté přendáme na mřížku, kde úplně vychladnou.

 

3.

Polevu vytvoříme jednoduše tak, že do moučkového cukru postupně přimícháme citronovou šťávu. Množství je individuální. Polevu můžeme udělat dost tekutou (tedy méně sladkou a více citronovou) nebo hustou (hodně sladkou a méně citronovou).

 

4.

Jakmile je poleva tuhá, můžeme začít řádit a zdobit. Do okraje donutků uděláme ostrým nožem dva malé zářezy a vložíme do nich plátek mandle namísto ouška. Zbytek dokreslíme pomocí malého štětečku nebo párátka. Pokud nevlastníme veganskou potravinářskou barvu, tak nám postačí trocha šťávy z červené řepy nebo živočišné uhlí rozmíchané v kapce vody.


Komentáře

  • Too many copitmmenls too little space, thanks!

  • petjana

    živočišné uhlí?

    • A co teda jíš?

      No jasan :-)

  • Klara

    Tak ty jsou hodne povedeny! :) super prace!

    • A co teda jíš?

      Moc dík :-)

  • Klára

    Jé, to je naprosto dokonalý ! Musím vyzkoušet :-))

    • A co teda jíš?

      To je jasný :-)

Co ty na to?