1.
Cizrnu slijeme, propláchneme a necháme okapat. Společně s koriandrem, šalotkou, česnekem a olejem pak rozmixujeme (ne úplně dohladka, cílem není hummus, větší kousky ničemu neuškodí). Směs dochutíme sezamem a kořením, přendáme do uzavíratelné nádoby a necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici.
2.
Mezitím si připravíme dip. Všechny ingredience stačí promíchat a dochutit dle libosti. Nejlépe chutná rovněž odleželý.
3.
Z cizrnové směsi vytvarujeme malé dukátky, které opečeme na teflonové pánvi bez tuku. Pokud je nechceme smažit vyloženě ve friťáku, je lepší olej při smažení vynechat, jinak by se mohl falafel rozňahňat a rozpadnout. Falafel se skvěle hodí do kebabů, burgerů nebo jen tak k salátku.
Inspirováno Minimalist Bakerem.
Komentáře
Ahojky, narazila jsem na tvůj blog dnes ráno při hledání vegan receptů pro svou 15 letou dceru…jsem unešená, fotky nádherné, mám chuť totálně na vše …těším se až jí blog ukážu a začneme zkoušet…chci se jen zeptat..který rostlinný jogurt bys nám, prosím doporučila… děkuji ;-)
Z toho mám hroznou radost, Gábino :-)) Jinak já mám nejraději Provamel nebo Alpro.