1.
Mouku osolíme a postupně do ní přilijeme směs vody, droždí a cukru. Promícháme a přidáme olej s jogurtem. Těsto necháme kynout jednu/dvě hodiny, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Vytvarujeme do dvou čtverců, které pomašlujeme trochou oleje a posypeme sezamem. Poté necháme ještě 20 minut odpočinout na plechu, který překryjeme potravinářskou folií. Pečeme na 210 stupňů asi 20 minut.
2.
Okurku a mrkev nanudličkujeme (buď spešl udělátkem anebo v téhle variantě se mi lépe osvědčila obyč škrabka na brambory), cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Smícháme se zbylými ingrediencemi, dáme do uzavíratelné nádoby, strčíme do lednice a necháme si žít vlastním životem (alespoň několik hodin, ideálně přes noc). Salát stačí před podáváním jen omýt a trochu pokrájet.
3.
Tofu nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme se lžící rostlinného oleje a (už zase) necháme tak hodinku uležet. Potom stačí osmahnout na vysokou teplotu – jakmile tofu nasákne olej, naprosto dokonale se opeče.
4.
Veškeré omáčkové ingredience smícháme a necháme odležet v lednici.
5.
Ve finále je pak potřeba nakrájet chleba na čtvrtiny a díly rozkrojit. Jakmile se dopeče tofu, můžeme je hodit na chvilku na pánvičku, aby se prohřály a chytily trošku vůni a mastnotu pro správně upatlané ruce. Vnitřek chleba potom potřeme omáčkou a naplníme římským salátem, nakládanou zeleninou a faux masem, pěkně na střídačku.
Komentáře
Ahoj, vynikající! Sice se mi moc nepovedlo pečivo, takže jsem to neměla tak krásné, ale jinak perfektní! Díky moc za recept :)
Jupíí, to je super! :-)