1.
Nejprve si připravíme „maso“. Kokos otevřeme (třeba takhle, ale pozor na prsty, oči a ostatní měkké tkáně) a lžící z něj opatrně vydlabeme dužinu. Chceme hezky velké kousky, takže se jí pokusíme moc nepotrhat. Maso pak necháme alespoň hodinku marinovat v základní směsi tamari, oleje, papriky a kmínu. Dochutit ale můžeme v podstatě čímkoli, co nám chutná.
2.
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Společně s kokosovým masíčkem potom napícháme na špejle a ogrilujeme na rozpáleném – jak jinak než kokosovém – oleji. Baštíme rukama!
Věděli jste, že mladý kokos má svůj vlastní blog? Najdete ho tady.
7. Listopad 2015
Komentáře
Ty ředkvičky na té špejli! Já si nemůžu pomoc, to je děsně roztomilé!
Mimochodem, nechutná to potom… po kokosu? Místo aby to bylo slané a tak?
Má specifickou chuť, ale není to sladké nebo tak :-)
Nazývat dužinu kokosu masíčkem je děsivé… PROČ?
PROČ ne? :-) V angličtině se používá spojení „coconut meat“ a v tomhle receptu navíc zastupuje maso.
This is the perfect way to break down this inionmatfor.