Granátová quinoa

Je libo kompletní protein?
Na 2 porce:
100g quinoy
250ml vody
1 mrkev
1 granátové jablko
hrst baby mungo klíčků
1 lžíce sezamu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce tamari
čerstvá bazalka

1.

Quinou nejméně třikrát propláchneme, zalijeme vodou a povaříme v zakrytém hrnci přibližně 15 minut (dokud quinoa nevsákne všechnu vodu). Odstavíme a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou.

 

2.

Mrkev nastrouháme najemno a granátové jablko se pokusíme vyloupat tak, abychom nezacákali celou kuchyň (nemožné). V mističce smícháme olej s tamari a kořením dle chuti. Mungo propláchneme vodou.

 

3.

Nakonec vše jemně promícháme a posypeme čerstvou bazalkou.


Komentáře

  • Lůca

    Zdravím,

    dostat zrníčka z granátového jablka je téměř nemožné :D Ale já na doporučení požívám tento fígl: jablko rozříznout na půl, půlku položit řezem na dlaň ruky a plácat vařečkou než vypadnou všechna semínka…Není to bez úklidu, ale ani žádné terno ;)

    • A co teda jíš?

      Vím, že se to tak dělá, ale ještě jsem to neprubla :-)

  • kat*

    za odměnu za skvělý recepty a svěží blog * jak na granátový jabko: http://www.youtube.com/watch?v=Do6XfpEQjMQ

    • A co teda jíš?

      To je photoshop, určitě si zaflákala celou kuchyň jako já. Ale dík :-)

Co ty na to?