1.
Quinou nejméně třikrát propláchneme, zalijeme vodou a povaříme v zakrytém hrnci přibližně 15 minut (dokud quinoa nevsákne všechnu vodu). Odstavíme a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou.
2.
Mrkev nastrouháme najemno a granátové jablko se pokusíme vyloupat tak, abychom nezacákali celou kuchyň (nemožné). V mističce smícháme olej s tamari a kořením dle chuti. Mungo propláchneme vodou.
3.
Nakonec vše jemně promícháme a posypeme čerstvou bazalkou.
22. Září 2015
Komentáře
Zdravím,
dostat zrníčka z granátového jablka je téměř nemožné :D Ale já na doporučení požívám tento fígl: jablko rozříznout na půl, půlku položit řezem na dlaň ruky a plácat vařečkou než vypadnou všechna semínka…Není to bez úklidu, ale ani žádné terno ;)
Vím, že se to tak dělá, ale ještě jsem to neprubla :-)
za odměnu za skvělý recepty a svěží blog * jak na granátový jabko: http://www.youtube.com/watch?v=Do6XfpEQjMQ
To je photoshop, určitě si zaflákala celou kuchyň jako já. Ale dík :-)