Guacamole & tortilla chips

Hasta la vista, baby.
Na 2 porce:
2 zralá avokáda
hrst cherry rajčat
1-2 šalotky
1 stroužek česneku
hrst čerstvého koriandru
šťáva z ½ limetky
sůl, pepř a chilli
+
2 tortilly
rostlinný olej

1.

Nejprve se pojďme dohodnout, že poměr jednotlivých ingrediencí je vysoce individuální. Každopádně postup je (většinou) stejný.

 

2.

Avokádo rozňahňáme vidličkou, rajčata zbavíme semínek a společně se šalotkou nakrájíme na co nejmenší kousky. Dochutíme zbytkem ingrediencí, to znamená utřeným česnekem, limetkovou šťávou, solí, pepřem, případně chilli. Výsledný maglajz necháme alespoň hodinku odležet v lednici. 

 

3.

Tortilly (nejlépe tyhle domácí) rozkrájíme na trojúhelníčky, čtverečky, srdíčka nebo jednorožce a opečeme na lžíci oleje dokřupava. Necháme vychladnout na papírové utěrce, která odsaje přebytečný tuk. V grandfinále namočíme do dokonalého guacamole a rozplyneme se blahem.


Komentáře

  • Lenka K.

    Naprosto geniální fotky a recepty :)!!! Dívám se na to, když mám hlad a hned bych si všechno dala :)!!! Moje poklona báječné autorce :)!!!

    • A co teda jíš?

      Moc děkuju :-))

Co ty na to?