Hummus

Jo, taky mě to napadlo.
Na 1-2 porce:
400g plechovka cizrny
3 lžíce cizrnového nálevu
2 lžíce tahini
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
sůl, pepř, červená paprika
(čerstvý koriandr nebo petržel)

Cizrnu slijeme a propláchneme studenou vodou. Rozmixujeme společně se zbytkem ingrediencí. Primitívo. Skvěle chutná s řapíkatým celerem, mrkvičkou nebo okurkou.

 

Inspirováno Leylou Kazim.


Komentáře

  • Pauli

    Zdravím, jak dlouho mi vydrží v lednici? :3

    • A co teda jíš?

      Teoreticky pár dní, mně ale nevydržel déle jak pár hodin :-))

  • Anyzz_

    Recepty jsou nádherně nafocené, nevím, který uvařit dřív! Jen tak dál, super blog ;)

    • A co teda jíš?

      Moc díky! :-) Vzala bych to hezky postupně, na stránce „Všechny recepty“ je najdeš pěkně podle abecedy :-D

    • Anyzz_

      Super nápad :D :D, snažím se omezit živočišné produkty, tak se mi tato stránka bude dost hodit :P.

    • A co teda jíš?

      Tak to jsi moje cílová skupina, to je super :-))

  • fly

    tak chybi mi, dle me „zakladni“ ingredience, rimsky kmin aka cumin!!!;)

    • A co teda jíš?

      Jestli ti chybí, tak si ho tam dej, nikdo ti nebrání :-) Já se držím receptu v odkazu.

  • Marta

    Včera jsem ho udělala, moc dobrej :-) A výbornej je, když se do něj přidá hodně karamelizované cibule.

    • A co teda jíš?

      Vidíš, to by mě nenapadlo! Příště zkusím :-)

Co ty na to?