1.
Droždí rozmícháme ve vodě a spolu s olejem a solí zapracujeme do mouky. Jakmile máme krásně hladké těsto, uložíme ho zpět do mísy, překryjeme potravinářskou folií, šoupneme do lednice a necháme alespoň 12 hodin kynout.
2.
Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou šalotku s česnekem a přilijeme rajčata. Necháme 10 minut probublávat na mírném ohni. Nakonec smícháme s nasekanými bylinkami, dochutíme kořením a odstavíme.
3.
Těsto rozválíme na maximálně 0.5 centimetru silný obdélník, který rozkrájíme na 8 stejně dlouhých proužků. Každý z nich potom pomatláme rajčatovou směsí a posypeme nakrájenými olivami. Celou tuhle eskapádu završíme plátkem rostlinného sýra a salámu. Těsto nakonec smotáme a hotovou rolku uložíme do formy na muffiny (pokud nevlastníme silikonovou, tak ji nezapomeneme předem vymazat olejem).
4.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 stupňů dozlatova.