Italské sýrové rolky

Chin Chin!
Na těsto:
250g hladké mouky
½ lžíce olivového oleje
120ml vlažné vody
10g čerstvého droždí
špetka soli

Na náplň:
1 plechovka krájených rajčat
2 šalotky
2 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky, rozmarýnu či tymiánu
sůl, pepř, chilli
hrst černých oliv
8 plátků rostlinného sýra (Violife Pizza)
8 plátků sójového salámu (italský Lunter)

1.

Droždí rozmícháme ve vodě a spolu s olejem a solí zapracujeme do mouky. Jakmile máme krásně hladké těsto, uložíme ho zpět do mísy, překryjeme potravinářskou folií, šoupneme do lednice a necháme alespoň 12 hodin kynout.

 

2.

Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou šalotku s česnekem a přilijeme rajčata. Necháme 10 minut probublávat na mírném ohni. Nakonec smícháme s nasekanými bylinkami, dochutíme kořením a odstavíme.

 

3.

Těsto rozválíme na maximálně 0.5 centimetru silný obdélník, který rozkrájíme na 8 stejně dlouhých proužků. Každý z nich potom pomatláme rajčatovou směsí a posypeme nakrájenými olivami. Celou tuhle eskapádu završíme plátkem rostlinného sýra a salámu. Těsto nakonec smotáme a hotovou rolku uložíme do formy na muffiny (pokud nevlastníme silikonovou, tak ji nezapomeneme předem vymazat olejem).

 

4.

Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 stupňů dozlatova.

Uvedené množství ingrediencí vystačí na 8 porcí předkrmu. Přičemž jsem zjistila, že pokud sníte 8 porcí předkrmu, není to předkrm. Nezávisle na tom, kolik skleniček Aperolu k němu vyžunknete.


Co ty na to?