Jahodovo-rebarborové koláčky

Pidimidi.
Na 8 kusů:
1 balení vegan listového těsta
200g jahod
2 stonky rebarbory
1 vanilkový cukr

Na drobenku:
½ hrnku hrubé mouky
¼ hrnku vegan margarínu
¼ hrnku třtinového cukru

1.

Rebarboru a jahody omyjeme a nakrájíme nadrobno. Smícháme s vanilkovým cukrem a dáme stranou. Drobenkové ingredience rovněž smícháme (pokud by se nám žmolenka zdála příliš mastná, nebojácně přisypeme mouku).

 

2.

Listové těsto nakrájíme na 16 stejně velkých čtverečků. Hvězdicovitý tvar koláčků získáme tak, že na sebe položíme vždy dva kousky těsta. Formičky na tartaletky vyložíme pečicím papírem a položíme do nich jednotlivé hvězdy (pokud nemáme po ruce tartaletkové formičky, lze použít formu na muffiny nebo těsto zabalit jako šáteček). Doprostřed nahňácáme lžíci ovoce, posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.


Co ty na to?