1.
Jablka nakrájíme na tenké plátky a ve velké míse promícháme se zbytkem ingrediencí.
2.
Rohlíky nakrájíme na asi jeden centimetr silná kolečka, která namočíme do oslazeného mléka a pečlivě vyskládáme na dno zapékací mísy (použila jsem chlebovou formu o velikosti 26x11cm, aby byla žemlovka spíše vysoká). Spodní vrstva by měla být hezky pevná, bez mezer.
3.
Na první vrstvu pečiva pak přijdou jablka. Postup ještě jednou zopakujeme a vše završíme poslední vrstvou rohlíků, které na záver pomažeme margarínem.
4.
Žemlovku pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, přibližně 40 minut. Před podáváním stědře pocukrujeme moučkovým cukrem. Baštit ji můžeme buď ještě teplou, anebo klidně až na druhý den, je výborná i studená.
Recept je součástí Zpráv z Ministerstva zemědělství.
Komentáře
Naprosto skvělé😊
Super recept. Jednoduchy a chutny. Dekuji:)