1.
Rýži několikrát propláchneme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Pokud vlastníme rýžovar, o nic víc se nemusíme starat. V opačném případě přivedeme rýži k varu, stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit, dokud na povrchu nezmizí všechna voda. Odstavíme a necháme 10 minut dojít pod pokličkou. Hotovou rýži rozprostřeme na talíř a necháme trochu zchladnout.
2.
Zázvor podélně rozkrájíme na 5 stejně velkých hranolků. Banánové listy velice opatrně omyjeme, osušíme a nastříháme na čtverce o rozměru přibližně 20×20 centimetrů. Doprostřed potom umístíme kopeček rýže, do kterého vmáčkneme větvičku čerstvého pepře (který jsme malinko nadrtili v hmoždíři, aby se řádně uvolnila jeho jemná chuť) a kousek zázvoru. Zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a zabalíme do listu jako dárek. Takto přiravené balíčky naskládáme do pařáku, který umístíme do hrnce s několika centimetry jemně probublávající vody. Dusíme přibližně 40 minut.
3.
Jarní cibulky podélně nakrájíme a spolu s nasekaným česnekem, koriandrem a chilli papričkou osmahneme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a po chvilce i nakrájené pak-soi, hráškové lusky a papriku. Jakmile zelenina trochu změkne, zakápneme ji sójovou omáčkou, dochutíme pepřem a posypeme arašídy.