1.
Rýži uvaříme v hrnci nebo rýžovaru. Oproti sushi ji nemusíme dochucovat rýžovým octem s cukrem.
2.
Tofu nakrájíme na tenké hranolky, které opečeme na rozpálené pánvi a dáme stranou. Mrkev nakrájíme na nudličky a rovněž necháme chvilku prohřát. Nakonec do pánve přidáme trochu oleje, na který přihodíme nasekaný česnek. Jakmile začne hodně moc vonět, přidáme sezam se špenátem, a to jen na minutku, dvě. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
3.
Řasu Nori položíme lesklou stranou dolů na bambusovou podložku a rozprostřeme na ni ještě teplou rýži. Doprostřed vyskládáme avokádo, mrkev, špenát, tofu a cokoli, co najdeme doma a je jedlé. Nakonec zarolujeme a zbaštíme buď vcelku, anebo nakrájené na kolečka.
Inspirováno The Kitchn.