Kimbap

A co teda jí Peťa?
Na 1 rolku:
½ hrnku kulatozrnné rýže
1 hrnek vody
1 plát řasy Nori
½ bločku marinovaného tofu
1 malá mrkev
¼ zralého avokáda
hrst baby špenátu
1 stroužek česneku
sezamová semínka
sůl a pepř

1.

Rýži uvaříme v hrnci nebo rýžovaru. Oproti sushi ji nemusíme dochucovat rýžovým octem s cukrem.

 

2.

Tofu nakrájíme na tenké hranolky, které opečeme na rozpálené pánvi a dáme stranou. Mrkev nakrájíme na nudličky a rovněž necháme chvilku prohřát. Nakonec do pánve přidáme trochu oleje, na který přihodíme nasekaný česnek. Jakmile začne hodně moc vonět, přidáme sezam se špenátem, a to jen na minutku, dvě. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

 

3.

Řasu Nori položíme lesklou stranou dolů na bambusovou podložku a rozprostřeme na ni ještě teplou rýži. Doprostřed vyskládáme avokádo, mrkev, špenát, tofu a cokoli, co najdeme doma a je jedlé. Nakonec zarolujeme a zbaštíme buď vcelku, anebo nakrájené na kolečka.

 

Inspirováno The Kitchn.

Pár věcí, které byste měli vědět:

  1. Kimbap je skvělé korejské jídlo.
  2. Peťa je skvělý český kluk.
  3. Peťa je v Jižní Koreji.
  4. Peťa má rád kimbap. 
  5. Peťa vymyslel naprosto skvělý projekt, který pomáhá dětem.
  6. Pokud chcete taky pomáhat a dostat skvělý pohled z Jižní Koreje, jděte rychle sem
  7. Peťa říká, že kimbap je pro něj taková korejská tatranka. Může si ho dát v restauraci, ale sežene ho i v každé večerce. Je to skvělá sváča na cestě do hor. Navíc levná – jedna rolka ho přijde přibližně na 30 Kč. Pak už je jen na něm, jakou náplň si vybere. V každém případě ho vřele doporučuje.

Co ty na to?