1.
Mléko, agar a cukr smícháme v rendlíčku a necháme 10 minut odstát. Přivedeme k varu a jakmile směs začne mírně houstnout (přibližně za dalších 10 minut), přelijeme ji do formiček a šoupneme do lednice. Za hodinku-dvě by měla panna cotta zatuhnout.
2.
Mezitím si můžeme připravit omáčku z jahod. Ty jen nakrájíme, chvilku povaříme s datlovým sirupem a rozmixujeme.
3.
Hotovou panna cottu vyklopíme z formiček, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvými jahodami.
6. Září 2015
Komentáře
Víte, co by mě zajímalo? Proč ti strašlivě alternativní lidi neustále jen napodobují běžná jídla, jen nahrazují dobré suroviny něčím jiným…
Nevím, co na tohle odpovědět, každopádně mi zvyšujete návštěvnost, takže dík.
Ze stejného proč alergici na laktózu nebo lepek napodobují bzlp a bzlk dorty. Třeba, aby nebyli na narozky o jablku.