1.
V rostlinném mléce rozmícháme to kokosové. Jednu polovinu směsi pak začneme zahřívat v rendlíku, tu druhou smícháme se škrobem (lze nahradit vanilkovým pudingovým práškem), sirupem, solí a vanilkovými semínky.
2.
Jakmile se na povrchu mléka v rendlíku začnou objevovat bublinky, dolijeme ho zbylou směskou a pečlivě šleháme tak dlouho, dokud nezačne houstnout. Následně odstavíme a necháme zchladnout. V téhle fázi je možné použít zmrzlinovač, který veškerou práci odmaká za nás a poskytne nám skvělou vláčnou zrmzku.
3.
Ovšem pokud zmrzlinovací přístroj nevlastníme, není třeba panikařit. Směs stačí přelít do uzavíratelné nádoby a šoupnout alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Před výsledným servírováním je však lepší ji ještě jednou prošlehat elektrickým šlehačem, abychom se zbavili případných ledovým krystalků a zmrzlina byla krásně sametová. A úplně nejvíc nejlepší je, když ji nakonec rozmixujeme spolu s oblíbeným mraženým ovocem.
Inspirováno The Kitchn.
Komentáře
Zmrzlina naprosto skvělá. Moc dekujeme. Malinecko sem to poupravila pro dcerku s histaminovou intoleranci a byla moc stastna, ze si muze dat kremovou zmrzku.
Skvěle a snadně popsané. Děkuju za skvělý recept, tak snad se mi to povede :)
Dej vědět! :-)