1.
Brambory oloupeme a pokrájíme, stejně tak cibuli a česnek. Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky.
2.
Připravenou zeleninu hodíme do přiměřeně velkého hrnce s rozpáleným olejem a zprudka orestujeme. Vše zalijeme horkou vodou nebo domácím zeleninovým vývarem, přidáme snítku tymiánu, nové koření, bobkový list a necháme na mírném ohni probublávat tak dlouho, dokud není všechna zelenina měkká.
3.
Z hrnce následně vylovíme tymián, bobkový list i nové koření a vše mixneme ponorným mixérem dohladka. Polévku pak dochutíme lahůdkovým droždím, špetkou kajenského pepře a solí. Jednotlivé porce nakonec nezapomeneme dozdobit větvičkou tymiánu, kapkou olivového oleje a čerstvě namletým pepřem.
8. Březen 2020
Komentáře
Neuvěřitelně chutný recept, rozhodně ho přidej na https://zdraverecepty.cz/ :)