1.
Do mouky uděláme důlek a přidáme rozdrobené droždí s cukrem a polovinou mléka. Necháme chvilku být, aby mohl vzejít kvásek.
2.
Poté přidáme zbytek ingrediencí a na vále vypracujeme hladké nelepivé těsto (v případě potřeby se nebojíme přidat mouku). Přendáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
3.
Těsto rozválíme na hranatou placku silnou přibližně 0,5 cm a rozkrájíme na čtverce o velikosti 8x8cm. Naplníme ovocem, zabalíme a vytvarujeme knedlíky, které necháme ještě chvilku kynout na vále.
4.
Do hrnce nalijeme několik centimetrů vody a přivedeme k varu. Do připraveného pařáku pak dáme kus pečicího papíru a naskládáme na něj knedlíky (s nějakými rozumnými rozestupy, aby se neslepily). Stáhneme plamen tak, aby voda jen jemně probublávala, a necháme knedlíky vařit v páře asi 8 minut.
5.
Většinu smetany smícháme s vodou a přivedeme k varu. Ve zbytku si rozpustíme cukr s pudinkem a postupně vlijeme do vroucí směsi. Tu necháme probublat a jakmile začne houstnout, odstavíme. Do chladnoucího krému můžeme nakonec zašlehat pudink Alpro.
Inspirováno Apetitem.
Komentáře
Co by sedadlo použít ještě místo vejce? Hraška? :-)
Namočit lněná semínka do vody, nechat nabobtnat alespoň 1hod., já pokud si vzpomenu,nechám přes noc.Rozmixuji a odp.množstvi, dle počtu,objemu vajec ,použiji.
Tohle je největší roztomilost! :-)
:-))