1.
Veškeré suché ingredience pečlivě promícháme a postupně do nich zapracujeme rostlinné mléko s citrónovou šťávou a sirupem. Jakmile těsto zbavíme všech cucků a hrudek, přelijeme ho do bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali margarínem a vysypali hrubou moukou.
2.
Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut, ale průběžně ji čekujeme špejlí (jakmile se na ni přestane lepit těsto, je hotovo). Bábovku vyndáme, necháme ještě 15 minut odpočinout ve formě a poté opatrně vyklopíme na talíř. Necháme úplně vychladnout.
3.
Polevu připravíme jednoduše tak, že do moučkového cukru začneme po lžičkách přilévat citrónovou šťávu. Jakmile směs dosáhne preferované konzistence, nalijeme jí na bábovku (ta sama o sobě není příliš sladká, a tak se není třeba děsit předávkování cukrem). Servírujeme k nedělnímu kafíčku.
Komentáře
Moc se povedla! Děkuju za recept a inspiraci. 😊
Mňam, je výborná 🖤🤍
Zdravim, Ja mela stejny problem jako Andrea, testo bylo rozdrobene, spis nez tuhe, pridala jsem ryzove mleko, byla pak tuzsi ale uz se nedrobila.. a Ted je v trouble… Tak snad to dopadne dobre 😉
Díky za tenhle recept ❤️ doma se po téhle bábovce můžem utlouct 😊
Dobrý den, prosím, kdy primichat agavovy sirup? Dělala jsem přímo podle receptu, ale těsto jsem měla příliš tuhé, tak jsem přidala mléko. Babovka nebyla tak vlacna, jak jsem myslela, ze bude. Kde jsem asi udelala chybu? Jakou konzistenci má mít to těsto?
Zdravím Andreo, těsto by mělo být poměrně tuhé a těžké, možná nebylo potřeba přidávat to mléko. Bábovka by měla být opravdu vláčná. :-) Agávový sirup spolu s mokrými ingrediencemi. L.