1.
Korpusové ingredience stačí smíchat a vypracovat v hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na 30 minut uležet do lednice. Následně vyválíme asi na půl centimetru silnou placku, kterou vyložíme předem vymazanou formu o průměru 10 cm. Korpus pak můžeme pomašlovat směsí kukuřičného sirupu a rostlinného mléka nebo vody, aby chytil trochu barvu. Pečeme na 200 stupňů 15-20 minut.
2.
V menším rendlíku smícháme smetanu s cukrem a agarem a necháme deset minut odstát. Přidáme několik rozmačkaných malin, přivedeme k varu a necháme probublat. Krém nalijeme do předpečených korpusů a strčíme ještě na pět minut do trouby.
3.
Hotové tartaletky nakonec poklademe čerstvými malinami a dáme vychladit.
Jinak tenhle recept lze snadno udělat i v bezlepkové variantě. Stačí vyměnit mouku a přidat o něco víc vody.
Komentáře
Ahojda, mohu pouzit jinou smetanu? Treba ovesnou? A kolik % tuku by mela mit? Dikyy!
FÃTIMA disse:PATRÃCIA E FABI TB ESTARÃO LÃ!!!!!!!SÓ QUERO VER COMO FAREMOS PARA NOS IDENTIFICAR NO BARRIO….DE QQ FORMA, FELIZ ANO NOVO PARA TODOS NÓS!
Ai perfecta dreptate Sarah, este o reteta migaloasa si pentru care iti trebue timp, dar aceasta delicateta, chiar merita tot acest efort ! Multumesc draga mea pt vizita si apreciere.Pupici.
Ňam!
:-))