Malinové tartaletky

Udělají parádu.
Na 2 kusy:
¼ hrnku hladké mouky
2 lžíce vegan margarínu
2 lžíce studené vody
½ lžíce cukru krupice
špetka soli

Na pomašlování:
kukuřičný sirup
rostlinné mléko

Na krém:
200ml mandlové smetany
1 lžička agaru
1 vanilkový cukr + dle chuti
čerstvé maliny

1.

Korpusové ingredience stačí smíchat a vypracovat v hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na 30 minut uležet do lednice. Následně vyválíme asi na půl centimetru silnou placku, kterou vyložíme předem vymazanou formu o průměru 10 cm. Korpus pak můžeme pomašlovat směsí kukuřičného sirupu a rostlinného mléka nebo vody, aby chytil trochu barvu. Pečeme na 200 stupňů 15-20 minut.

 

2.

V menším rendlíku smícháme smetanu s cukrem a agarem a necháme deset minut odstát. Přidáme několik rozmačkaných malin, přivedeme k varu a necháme probublat. Krém nalijeme do předpečených korpusů a strčíme ještě na pět minut do trouby.

 

3.

Hotové tartaletky nakonec poklademe čerstvými malinami a dáme vychladit.

 

Jinak tenhle recept lze snadno udělat i v bezlepkové variantě. Stačí vyměnit mouku a přidat o něco víc vody.


Komentáře

  • Marta

    Ahojda, mohu pouzit jinou smetanu? Treba ovesnou? A kolik % tuku by mela mit? Dikyy!

  • FÁTIMA disse:PATRÍCIA E FABI TB ESTARÃO LÁ!!!!!!!SÓ QUERO VER COMO FAREMOS PARA NOS IDENTIFICAR NO BARRIO….DE QQ FORMA, FELIZ ANO NOVO PARA TODOS NÓS!

  • Ai perfecta dreptate Sarah, este o reteta migaloasa si pentru care iti trebue timp, dar aceasta delicateta, chiar merita tot acest efort ! Multumesc draga mea pt vizita si apreciere.Pupici.

  • Brambora

    Ňam!

    • A co teda jíš?

      :-))

Co ty na to?