1.
Margarín rozpustíme v mléce a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
2.
Mouku smícháme s cukrem, kypřicím práškem a solí. Čaj matcha je dost výrazný, a tak jeho množství volíme s rozvahou. Každopádně 1 až 2 lžičky by měly být optimální.
3.
Těstem naplníme buď silikonové, anebo tukem vymazené formičky na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut (před koncem provedeme špejlový test).
4.
Hotové muffiny necháme pět minut odpočinout ve formičkách a poté přendáme na mřížku, kde úplně vychladnou. Nakonec pocukrujeme a zbaštíme.
Inspirováno Marthou Stewart.
Komentáře
Udělala jsem sice bezlepkovou variantu v kukuřičnou moukou a je to pecka!
No dokonce! Skvělý :-)
To je super!
Díky :-))
Tento Matcha, který doporučuješ není Matcha a už vůbec ne kvalitní. Je to obyčejný práškový čaj z Číny. Pěkný humus.
Ahoj Jano, můžeš mi k tomu poskytnout více informací?