1.
Tofu nakrájíme na tenoulinké plátky (don’t worry, během míchání se plátky správně rozmašírují), rozložíme na prkénku, opepříme a posypeme černou solí. Právě ona má typicky „vajíčkovou“ vůni a chuť, tudíž její množství je radno volit s rozvahou. Polovinu takto připraveného tofu hodíme na pánev s jednou lžící rozpáleného oleje a krátce opečeme.
2.
Druhou polovinu tofu mezitím obarvíme kurkumou a poté opečeme zvlášť. Je to sice z hlediska chuti naprosto zbytečné, nicméně jen tak se nám podaří zachovat typickou barevnou strukturu pravých míchaných vajíček. Obě porce tofu opatrně promícháme až úplně nakonec a případně dochutíme.
3.
Bagetku nakrájíme na kolečka a hodíme do topinkovače či na suchou pánev. Můžeme ji poté potřít česnekem nebo margarínem. Navrch nahňácáme míchané tofu, pokapeme oblíbeným kečupem a posypeme jarní cibulkou.