1.
Korpusové ingredience stačí smíchat a na vále vypracovat v hladké nelepivé těsto. To potom zabalíme do potravinářské folie a necháme nějakých 30 minut v lednici. Následně vyválíme asi na půl centimetru silnou placku, kterou vyložíme předem vymazané a moukou vysypané formičky o průměru cca 7 centimetrů (pro tento účel je dobré z těsta vykrajovat kolečka – třeba nějakou větší skleničkou). Okraje korpusu pomašlujeme a dno několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 stupňů nejprve 15 minut.
2.
Mezitím si připravíme krém. V rendlíčku smícháme mléko s pudinkovým práškem a cukrem a přivedeme k varu. Ještě než směs začne houstnout, přidáme semínka vanilky. Necháme jemně probublat a odstavíme. Nakonec do pudinku zašleháme kostičku margarínu.
3.
Formičky vyndáme z trouby a naplníme krémem. Šoupneme zpět ještě na nějakých 10 minut.
4.
Upečené tartaletky necháme pět minut odpočinout a poté opatrně vyklopíme na mřížku. Jakmile vychladnou, dozdobíme je libovolným ovocem a pocukrujeme moučkovým cukrem.