Mini tartaletky

Zvládnete je levou zadní.
Na 4 kusy:
¼ hrnku hladké mouky
2 lžíce vegan margarínu
2 lžíce studené vody
½ lžíce cukru krupice
špetka soli

Na pomašlování:
1 lžička kukuřičného sirupu
1 lžička slunečnicového oleje
1 lžička rostlinného mléka

Na krém:
250ml mandlového mléka
30g pudinkového prášku
20g cukru krupice
½ vanilkového lusku
1 lžíce vegan margarínu

1.

Korpusové ingredience stačí smíchat a na vále vypracovat v hladké nelepivé těsto. To potom zabalíme do potravinářské folie a necháme nějakých 30 minut v lednici. Následně vyválíme asi na půl centimetru silnou placku, kterou vyložíme předem vymazané a moukou vysypané formičky o průměru cca 7 centimetrů (pro tento účel je dobré z těsta vykrajovat kolečka – třeba nějakou větší skleničkou). Okraje korpusu pomašlujeme a dno několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 stupňů nejprve 15 minut.

 

2.

Mezitím si připravíme krém. V rendlíčku smícháme mléko s pudinkovým práškem a cukrem a přivedeme k varu. Ještě než směs začne houstnout, přidáme semínka vanilky. Necháme jemně probublat a odstavíme. Nakonec do pudinku zašleháme kostičku margarínu.

 

3.

Formičky vyndáme z trouby a naplníme krémem. Šoupneme zpět ještě na nějakých 10 minut.

 

4.

Upečené tartaletky necháme pět minut odpočinout a poté opatrně vyklopíme na mřížku. Jakmile vychladnou, dozdobíme je libovolným ovocem a pocukrujeme moučkovým cukrem.


Co ty na to?