Mojo verde

Omáčka z Kanárských ostrovů.
Na 1 skleničku:
2 lžíce římského kmínu
15g čerstvého koriandru*
15g čerstvé listové petržele*
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
50g olivového oleje
šťáva z ½ citronu
1 lžička soli
nepovinně 1-2 zelené chilli papričky

1.

Římský kmín opražíme na suché pánvi, aby se rozvoněl (2-3 minutky maximálně). Necháme vychladnout.

 

2.

Veškeré ingredience pak stačí pečlivě rozmixovat. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přikápneme trochu vody. Skladujeme v dobře uzavíratelné nádobě v lednici a baštíme zejména spolu s pečenými bramborami, kterými se to na Kanárech jenom hemží. Olé!

 

* S láskou, Titbit.


Komentáře

  • Four score and seven minutes ago, I read a sweet aretlci. Lol thanks

Co ty na to?