1.
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mrkev s moukou a jemně promícháme. Mísu přikryjeme a necháme půl hodinky odpočinout.
2.
Vmícháme cukr se solí a začneme těsto zpracovávat. Olej přidáme až jako poslední (ten je potřeba zapracovat opravdu dobře, jinak budeme mít v míse jednu velkou mastnou hroudu čehosi). Jakmile máme hezky kompaktní těsto, v zafóliované míse šoupneme do lednice alespoň na 5 hodin.
3.
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, ze kterých vytvarujeme jednotlivé bulky. Ty vyskládáme na plech s pečicím papírem, orosíme a dáme na jednu až dvě hodiny kynout do vypnuté trouby (měly by zdvojnásobit svojí velikost).
4.
Pomašlujeme připravenou směsí vody a sody a posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 230 stupňů a společně s plechem dáme do spodního patra navíc pekáček s pár kostkami ledu, aby vznikla pára. Pečeme přibližně 15 minut, dokud nejsou housky krásně zlaté a neprovoní byt. Jak s nimi naložit dál se dozvíte tady.
Inspirováno Maškrtnicou.
Komentáře
Ahoj, proč potíráš sodou? Jaký to má přesně efekt? :)
Zdravím, díky sodě hezky tmavnou :-)
Dnes jdem na ně, budeme je plnit burgery od Lindy McCartney, snad nám bdue chutnat. Díky za recept :-)
Super :-)
Dobrý den, myslíte, že by šly udělat bulky bez mrkve? Recept vypadá skvěle, děkuji za odpověď :-)
Mrkev dodá barvu a trochu osladí, ale neměl by být problém :-)