Nudle s cukrovým hráškem

Vaše nové oblíbené jídlo.
Na 2 porce:
250g rýžových nudlí
2 stonky citronové trávy
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
150g hráškových lusků
hrst baby špenátu
2 lžíce tamari
olivový olej
citronová šťáva dle chuti
loupané mandle nebo arašídy

1.

Ve větším hrnci dáme vařit vodu s citronovou trávou, kterou jsme nakrájeli na větší kusy. Vložíme nudle a vaříme několik minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, propláchneme studenou vodou a vylovíme citronovou trávu.

 

2.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, na který hodíme jarní cibulku nakrájenou na proužky a nadrobno nasekaný česnek. Jakmile začne česnek vonět, přisypeme omyté lusky s baby špenátem a necháme několik minut restovat. Hrášek chytí nádherně zelenou barvu.

 

3.

Pak už stačí jen vmíchat rýžové nudle, aby se prohřály, zakápnout tamari, dochutit citronovou šťávou a posypat nadrcenými oříšky.


Komentáře

  • Markéta

    Vynikající a rychle hotové! Jen nám to nedalo a přidali jsme navrch trochu smažené cibulky. Díky za tenhle blog a jen tak dál, doufáme, že ještě přibude spousta dalších receptů)

    • A co teda jíš?

      Cibulku pro všechny!

Co ty na to?